Adres
ARCOM Partners B.V.
Koningsschot 45
3905 PR Veenendaal

Postbus
Postbus 381
3900 AJ Veenendaal

Bereken route

Telefoon
0318 64 55 52

E-mailadres
info@arcombv.nl

Ontwikkeling woongebouw Capelle a/d IJssel

Aan de Barbizonlaan 1 wordt door ARCOM in opdracht van Staete Invest een kantoorgebouw getransformeerd naar een prachtig appartementencomplex!

Opgave

De grote steden groeien en locaties waar nieuwbouw kan plaatsvinden worden schaars. Prijzen van huurwoningen stijgen en starters op de woningmarkt kunnen steeds minder vaak een passende woning vinden. De toegenomen vraag naar betaalbare huurwoningen is ook in Capelle aanwezig en met deze ontwikkeling realiseren wij invulling aan deze behoefte. Van belang is dat er waarde wordt gehecht aan een goede bereikbaarheid, zoals aansluiting op het metronetwerk, trein of (water)bus.

Locatie

Het kantoorgebouw wat door ons getransformeerd wordt is gelegen op een bedrijventerrein nabij de A20. De gemeente heeft ambities in het transformeren van kantoren naar woningen waarbij een gezond aanbod voor bedrijven, kantoren en detailhandel wordt bewaakt. De komende jaren worden meerdere kantoorgebouwen in dit gebied getransformeerd naar woningen.

Beeld

Om het gebouw te transformeren naar wonen moet de zakelijke uitstraling worden gewijzigd naar een warme woonomgeving. Door het aanbrengen van horizontaliteit, warme materialen en het toevoegen van een element die de verbinding aangaat met buiten krijgt het gebouw een woonuitstraling en herkenbaarheid naar individuele bewoning. De tweekamer appartementen krijgen een gezamenlijke buitenruimte op het dak van het gebouw met een mooi groen uitzicht op de omliggende steden.

​Dit project is in samenwerking met Ridge / Verdouw Advies.

Terug naar overzicht