Adres
ARCOM Partners B.V.
Koningsschot 45
3905 PR Veenendaal

Postbus
Postbus 381
3900 AJ Veenendaal

Bereken route

Telefoon
0318 64 55 52

E-mailadres
info@arcombv.nl

Wonen met zorg aan de Zonnelaan

In opdracht van Stadium Senior Living ontwikkelen en ontwerpen wij een woonzorggebouw aan de Zonnelaan in Hilversum!

Stadium realiseert en exploiteert woonzorgruimte voor ouderen die zelfstandig willen blijven wonen maar in toenemende mate zorg nodig hebben. Zij realiseren een aantrekkelijke geborgen omgeving met focus op sociale aspecten i.c.m. gezonde en uitgebalanceerde maaltijden. 

Twee gezichten

De kavel heeft twee gezichten. Enerzijds de smalle kop aan het einde van de Zonnelaan, die zich voegt in de ritmiek van de bestaande villa’s aan de Albertus Perkstraat. Anderzijds het park aan de zuidzijde – hier biedt de kavel ook meer ruimte voor bebouwing. Tevens loopt het maaiveld sterk af naar het park, dus ook in hoogte opent de kavel zich naar het zuiden.

Het plan vormt een verweving van beide werelden in één volume / beweging. De doorgaande ronde beweging aan de zuidzijde richt zich volledig op de natuurlijke en groene parkomgeving, waardoor er maximale beleving van daglicht en uitzicht wordt verkregen. Terwijl de naar voren geschoven kop aan de noordzijde zich richt op de zichtlijn vanuit de Zonnelaan en hiermee een logische stedenbouwkundige beëindiging vormt van deze woonstraat. Het gebouw reageert met deze ronde kop op de ritmiek en geleding van de omliggende bebouwing.

Samenspel

Het ontwerp van ARCOM kenmerkt zich door de compacte en heldere vorm en manifesteert zich duidelijk als één hoofdvolume, passend binnen de opzet van de villawijk. De contour van de nieuwbouw voegt zich naar de beschikbare ruimte buiten het bestaande groen. Het samenspel tussen de horizontale opbouw en de verticale elementen is op diverse manieren tot uiting gekomen. Met name de robuuste baksteenarchitectuur met verfijnde detaillering en een speelse plaatsing van de gevelopeningen zijn elementen die we terug zien in ons ontwerp.

De omgevingsvergunning is aangevraagd bij de gemeente Hilversum en we gaan in samenwerking met alle partijen door met dit mooie project!

Terug naar overzicht