Adres
ARCOM Partners B.V.
Koningsschot 45
3905 PR Veenendaal

Postbus
Postbus 381
3900 AJ Veenendaal

Bereken route

Telefoon
0318 64 55 52

E-mailadres
info@arcombv.nl

Woonboerderij Maarsbergen

Voor onze opdrachtgever mochten wij deze woonboerderij ontwerpen. De boerderij ligt aan de bosrand van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, vanuit de woning ontstaan er diverse zichtlijnen over het erf en de omliggende omgeving.

De woning laat haar twee gezichten zien, met het ontwerp hebben we gekozen om de voorgevel te ontwerpen in lijn met de naastgelegen traditionele woonboerderijen met rood metselwerk en shutter-luiken. Vanaf de entree van de woning verandert de woning naar een meer moderne vormgeving met zwart potdekselwerk en veel glas. Het achterhuis is hiermee gericht op de historische zichtassen die aanwezig zijn door de bestaande bospercelen. Als verbindend element is de rieten kap ontworpen als een deken over het woonhuis. Het riet verbindt het voorhuis met het achterhuis. Door het opnemen van de veranda in het hoofdvolume wordt er een gelaagde verbinding tussen de woonkeuken en de tuin gelegd, waardoor een optimale binnen-buiten ervaring wordt gecreëerd.

Door het toepassen van een warmtepomp en zonnepanelen die verzonken zijn in het landschap, maken we ook hier weer een duurzame woning.

Legemaat & van Elst is gestart met de werkzaamheden en maken hier weer een top product van!

Terug naar overzicht