Adres
ARCOM Partners B.V.
Koningsschot 45
3905 PR Veenendaal

Postbus
Postbus 381
3900 AJ Veenendaal

Bereken route

Telefoon
0318 64 55 52

E-mailadres
info@arcombv.nl

Feest in Woerden!

De afgelopen week was het dubbel feest in Woerden. Allereerst omdat de stad vierde dat het 650 jaar stadsrechten heeft. Daarnaast zeker niet minder omdat de eerste paal van de Wilhelminaschool officieel de grond in ging en het bouwbord door de leerlingen werd onthult.

Het nieuwe en duurzame schoolgebouw wordt gesitueerd op een monumentale plek tussen de binnen- en buitensingel van de oude vesting. Door te kiezen voor baksteenarchitectuur en in de compositie te spelen met  massa en reliëf, past de school goed in deze context.

Het energieneutrale gebouw krijgt een zichtbaar groene uitstraling. Het schuin oplopende dak wordt voorzien van mossedum. Dat houdt het regenwater langer vast en draagt positief bij aan het binnenklimaat. Daarnaast worden er onder het plein grote bakken opgenomen die het regenwater opvangen zodat dit weer gebruikt kan worden voor het doorspoelen van de toiletten en het besproeien van de beplanting. De beeldbepalende bomen en de gemetselde erfafscheiding blijven gehandhaafd.

De bouw is gestart, medio zomer 2023 zal de nieuwbouw in gebruik worden genomen.

Terug naar overzicht