Adres
ARCOM Partners B.V.
Koningsschot 45
3905 PR Veenendaal

Postbus
Postbus 381
3900 AJ Veenendaal

Bereken route

Telefoon
0318 64 55 52

E-mailadres
info@arcombv.nl

Herbestemming Zijdekerk Boskoop

Boskoop wordt gekenmerkt door de markante Hefbrug. De oude dorpskern, op steenworp afstand daarvan, door de Zijdekerk. Een prachtig gebouw uit de jaren dertig die een nieuwe bestemming krijgt en wordt getransformeerd tot woonruimte voor ouderen met dementie.

Uitgangspunt voor het ontwerp was het behouden en versterken van de bijzondere verschijningsvorm van het kerkgebouw. Daarom zijn aan de karakteristieke, gemetselde gevels nauwelijks veranderingen aangebracht. Delen van de kerk die later zijn aangebracht, worden gesloopt zodat het doorzicht van de Zijde naar Achter de kerk wordt hersteld.

De leef- en woonruimten van de bewoners zijn op de begane grond gesitueerd, de individuele kamers op de verdiepingen. Door de vele, kleine gebrandschilderde ramen op de begane grond en de ‘voelbare’ gewelven op de verdiepingen blijft ook intern het karakter van de kerk op vrijwel alle plekken in stand.

Aan de westzijde van het gebouw komt een nieuwe serre die de woonkamers verbindt met de tuin. Een heerlijk plek om te ontspannen en te bewegen.

Terug naar overzicht