Adres
ARCOM Partners B.V.
Koningsschot 45
3905 PR Veenendaal

Postbus
Postbus 381
3900 AJ Veenendaal

Bereken route

Telefoon
0318 64 55 52

E-mailadres
info@arcombv.nl

Transformatie rijksmonumentale kazerne Ede

De Elias Beeckmankazerne is een voormalige legerkazerne in Ede die in 2011 door defensie werd overgedragen aan de gemeente Ede. De kazerne maakte deel uit van het kazernecomplex Ede-Oost, waartoe ook de Simon Stevinkazerne behoorde. In de afgelopen jaren is het gebied getransformeerd tot woonwijk Veluwse Poort.

In opdracht van Gaudium Real Estate  heeft ARCOM in de achterliggende periode gewerkt aan de transformatie van een aantal (rijksmonumentale) panden. Zo zijn gebouwen 2, 3 en 5 getransformeerd tot acht vrije sectorwoningen en 44 zorgeenheden. De vrijstaande loods- en privaatgebouwen 8, 9 en 28 herbergen kantoor-, atelier- en lichte horecafuncties.

Aan de oostzijde van de Sysseltselaan komt een nieuw woongebouw met 16 appartementen. Het ontwerp hiervan sluit qua massa en architectuur aan bij de bestaande gebouwen, maar is ingetogen gedetailleerd, waardoor het een eigentijds karakter heeft binnen het totaalcomplex.

Dit plan is in nauwe samenwerking met de gemeente Ede en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed tot stand gekomen. Waardevol monumentaal erfgoed wordt gekoesterd. Tegelijkertijd creëren we níeuwe toekomstwaarde voor de authentieke kazerneomgeving.

 

Terug naar overzicht