Adres
ARCOM Partners B.V.
Koningsschot 45
3905 PR Veenendaal

Postbus
Postbus 381
3900 AJ Veenendaal

Bereken route

Telefoon
0318 64 55 52

E-mailadres
info@arcombv.nl

Wonen aan de Weisshorn te Eindhoven

Het Driehoeksbos is een compacte, groenomzoomde buurt in het stadsdeel Woensel-Noord in Eindhoven. Op een braakliggend kavel aan de rand van deze buurt wordt een zorgvilla van Claris gerealiseerd. Een hoogwaardig woonzorggebouw waarin ruimte is voor 26 wooneenheden voor ouderen met dementie. De studio’s zijn voorzien van individuele badkamers. Daarnaast zijn er meerdere woon- en ontspanningsruimtes waar bewoners samen kunnen komen.

‘Niet de zorg, maar juist het wonen staat bij deze opgave centraal,’ vertelt architect Jan Thijs Groenendijk. ‘vandaar dat we in het ontwerp de vertrouwde en veilige woonomgeving hebben laten terugkomen waar alle ruimte is voor belevingsgerichte zorg die wordt aangeboden door Claris Zorggroep. Het rustige karakter van de woonstraat waaraan de villa wordt gerealiseerd, hebben we doorgezet in de nieuwbouw.

Het gebouw is opgebouwd uit verschillende bouwdelen waarbij de menselijk maat in de gevels goed afleesbaar is. Dat benadrukt de gewenste huiselijke sfeer die past bij het zorgconcept. Er wordt aansluiting gezocht bij de context door het laten verspringen van de rooilijn, het toepassen van hoogteaccenten en het gebruik van passende kleuren en materialen.

Het gasloze, all-electric gebouw wordt voor een groot deel zelfvoorzienend. PV-panelen voor de benodigde energie, warmtepompen voor een prettig binnenklimaat.

‘Het terrein is rondom grotendeels groen ingericht. Daarmee past het goed in de woonwijk waarin het gebouw is gesitueerd,’ zo deelt Marlon Lentze van AML Vastgoed ons mee. ‘Door de plaatsing van het gebouw ontstaan er in de tuin twee plekken, elk met hun eigen karakter. Zo hebben  bewoners wat te kiezen wanneer ze in de tuin genieten van bloemen, planten, bomen en het lekkere weer.

Inmiddels is gestart met de uitvoeringswerkzaamheden. Naar verwachting wordt het gebouw in de zomer van 2023 in gebruik genomen.

________________________________________________

Projectteam:

Ontwikkelaar : AML Vastgoed BV

Ontwerp: ARCOM bouwmanagement + architectuur

Constructeur : conStabiel | Adviseurs in bouwtechniek

Installatieadviseur: Instecq BV

Aannemer: Van den Heuvel Bouwbedrijf

Terug naar overzicht

Recente projecten

 • +
  Transformatie Klooster Hilversum

  Transformatie Klooster Hilversum

  Transformatie Klooster Hilversum

  Bekijk project

 • +
  Appartementen Pijnacker

  Appartementen Pijnacker

  Appartementen Pijnacker

  Bekijk project

 • +
  Wonen op een eiland midden in de stad: Schippersdok Doetinchem

  Wonen op een eiland midden in de stad: Schippersdok Doetinchem

  Wonen op een eiland midden in de stad: Schippersdok Doetinchem

  Bekijk project