Adres
ARCOM Partners B.V.
Koningsschot 45
3905 PR Veenendaal

Postbus
Postbus 381
3900 AJ Veenendaal

Bereken route

Telefoon
0318 64 55 52

E-mailadres
info@arcombv.nl

Kantoor GMB IJhorst

Het team van ARCOM architectuur + bouwmanagement, JVZ Ingenieurs en bouwbedrijf Aan de Stegge Twello ontwikkelt op dit moment een kantoorgebouw voor GMB in IJhorst.

GMB is een familiebedrijf dat al zestig jaar bouwt aan duurzame oplossingen op het gebied van waterkwaliteit, waterveiligheid, bio-energie en industriële bouw en infra. Daarnaast verwerken zij slib van rioolwaterzuiveringsinstallaties in eigen fabrieken. Meer dan zeshonderd professionals, verdeelt zijn over zes clusters, bedienen de verschillende markten: waterschappen, gemeenten, drinkwaterbedrijven en de industrie. Door de forse groei van het bedrijf, werd de locatie in IJhorst te klein en is besloten tot de bouw van een nieuw kantoor.

Het kantoorgebouw bestaat uit twee bouwlagen. De constructie en vloeren worden uitgevoerd in CLT, de gevels in houtskeletbouw. Daarnaast wordt het gebouw remontabel gedetailleerd en voorzien van zoveel mogelijk circulaire en biobased materialen. Dit om een GPR-waarde van minimaal 8,5 op alle onderdelen te realiseren.

Het gebouw is vormgegeven in twee delen. Een horizontaal volume met bandramen dat voorzien is van houten latten. Deze worden aangebracht in een ritme dat van beneden naar boven verfijnt. Ter plekke van de hoofdentree heeft het kantoor een verticale richting. Hier bevindt zich de hoofdentree.

Het interieur van het gebouw wordt gekenmerkt door transparantie. De warme uitstraling van het hout, wordt gecombineerd met een contrasterende materialisatie en kleurstelling van de wanden en verschillende groenwanden. Zo ontstaat een prettige en gezonde werkomgeving die aansluit bij de missie en visie van ARCOM.

Naar verwachting zal GMB begin 2025 haar intrek nemen in het kantoorpand.

Meer over dit project

Opdrachtgever: Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello

Ontwerp: Henno Westeneng

Projectteam: Arco Hollander + Nils Coeleveld

Constructeur: JVZ Ingenieurs

Aannemer: Bouwbedrijf Aan de Stegge TwelloWe praten graag met u verder

We praten graag met u verder

Henno Westeneng kan u alles over dit project vertellen.

Afspraak maken Stel een vraag