Adres
ARCOM Partners B.V.
Koningsschot 45
3905 PR Veenendaal

Postbus
Postbus 381
3900 AJ Veenendaal

Bereken route

Telefoon
0318 64 55 52

E-mailadres
info@arcombv.nl

Kantoor aan de Rijn

Op een prachtige locatie aan de rand van de stad Rhenen staat het nieuwe kantoor van Emico. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van high performance webapplicaties en zocht vanwege haar groei een kantoorpand dat dit faciliteert.

Uitgangspunt voor het ontwerp is het karakter van Emico: krachtig, dynamisch en creatief. In het ontwerp is dat vertaald door het introduceren van een robuust volume dat qua vorm en schaal past in een context met veelal kleinschalige dijkbebouwing. De combinatie van hout, staal en beton versterkt het karakter en zorgt voor de gewenste dynamiek.

De drie verdiepingen van het pand zijn intern ruimtelijk met elkaar verbonden door trappen en vides. Zo ontstaan interessante zichtlijnen en een doorlopende kantoorvloer over meerdere lagen die de samenwerking tussen de medewerkers bevordert. Strategisch geplaatste gevelopeningen bieden medewerkers en bezoekers een panoramisch beeld over de uiterwaarden en de Rijn.  

De materialisatie van de gevel is doorgezet in het interieur. Strakke, zakelijke plekken worden afgewisseld met sfeervolle zitjes en spreekruimten. Het onderstreept het creatieve karakter van het bedrijf nog eens extra.

Meer over dit project

Opdrachtgever: Emico

Ontwerp: ir. Gert Arkema + ing. Arco Hollander

Projectteam: ing. Bart van de kraats + ing. Gerrolt Groen + Henriko van Ginkel

Constructeur: IBT Veenendaal B.V.

Installatieadviseur: Mosterd Installatieadvies

Aannemer: Bouwbedrijf Bert Jansen B.V.