Adres
ARCOM Partners B.V.
Koningsschot 45
3905 PR Veenendaal

Postbus
Postbus 381
3900 AJ Veenendaal

Bereken route

Telefoon
0318 64 55 52

E-mailadres
info@arcombv.nl

Beekparkschool Borne

De Beekparkschool in Borne kampt met ruimte gebrek. De leerpleinen en het speellokaal worden intussen ingezet als een regulier klaslokaal. Tijd dus voor een uitbreiding.

ARCOM koos voor een solitair gebouw dat naast het bestaande schoolgebouw gepositioneerd wordt. Die keuze komt voort uit het feit dat uitbouwen aan de bestaande school een heel inefficiënt gebouw zou opleveren. Waarbij de investeringskosten naar verwachting bovendien ook nog eens hoger zouden uitpakken. Daarnaast beperkte ook de WKO-installatie onder het schoolplein de mogelijkheden tot uitbreiding aan het gebouw.

De uitbreiding is ontworpen als een karakteristieke Twentse schuur en vormt samen met de school en het naastgelegen kinderdagverblijf een agrarisch ensemble in het landschappelijke Beekpark.

Het is een ‘schuur’ met vier groepsruimten aan de noordzijde en twee leerpleinen aan de kant van het schoolplein. Binnen en buiten lopen vloeiend in elkaar over waardoor het landschap optimaal wordt ervaren en ook eenvoudig buiten onderwijs gegeven kan worden.

De transparantie in de gevel wordt ook binnen doorgezet. Grote puien en dubbel openslaande deuren verbinden de lesruimten met de leerpleinen.

Meer over dit project