Adres
ARCOM Partners B.V.
Koningsschot 45
3905 PR Veenendaal

Postbus
Postbus 381
3900 AJ Veenendaal

Bereken route

Telefoon
0318 64 55 52

E-mailadres
info@arcombv.nl

Bethelschool Waddinxveen

De Bethelschool had te maken met een groeiende instroom van nieuwe leerlingen die er voor zorgt dat hun huidige gebouw te klein is. Daarnaast was er de wens om in het schoolgebouw ook buitenschoolse opvang aan te kunnen bieden. Daarom heeft de gemeente aan de school een nieuwe locatie toegewezen.

Op deze locatie stond een sterk verouderd pand dat niet voldoet aan de hedendaagse maatstaven op het gebied van onderwijshuisvesting. Met dit gegeven en onze duurzame ambitie hebben we een circulair ontwerp gemaakt. Met zoveel mogelijk bestaande materialen - denk bijvoorbeeld aan vloeren, constructie, e.d. - hebben we de school weer 'nieuw' opgebouwd. 

Het creatieve hart is centraal in het gebouw geplaatst. Twee verwaarloosde patio’s zijn ingepast in het plan en kregen een nieuwe functie: de één wordt een groene buitenruimte, de ander is in de nieuwe situatie voorzien van een dak en is getransformeerd tot een grote gemeenschapsruimte.
 
Rondom het hart en grenzende aan de lokalen ligt de doorgaande verkeersruimte. Deze is ingericht met hoekjes, plekjes en zitjes en kan vanuit de lesruimten eenvoudig bij het onderwijs betrokken worden. 

 

Meer over dit project

Opdrachtgever: Bethelschool

Ontwerp: Gert Arkema

Projectteam: Jan IJsseldijk + Johan Verduijn

Constructeur: ConStabiel

Installatieadviseur: Starre Advies

Aannemer: Boer BouwWe praten graag met u verder

We praten graag met u verder

Jan IJsseldijk kan u alles over dit onderwijsproject vertellen.

Afspraak maken Stel een vraag