Adres
ARCOM Partners B.V.
Koningsschot 45
3905 PR Veenendaal

Postbus
Postbus 381
3900 AJ Veenendaal

Bereken route

Telefoon
0318 64 55 52

E-mailadres
info@arcombv.nl

SBO De Evenaar

De Evenaar is een school voor speciaal basisonderwijs en is er voor leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte. Kinderen die – om allerlei redenen – het leerprogramma van de basisschool niet kunnen volgen, krijgen hier onderwijs vanuit een andere aanpak. Dat vraagt om een passend en inclusief ontwerp dat wij voor Stichting Samenwerking Nieuwegein vorm gaven.

Het welbevinden van het kind staat in het ontwerp centraal. Daarom kozen we voor een heldere zonering van de functies, overzichtelijke looplijnen en een rustige omgeving. Door de verschillende functies op een logische manier te ordenen, ontstond een compact gebouw. Zo kan de doelgroep op een prikkelarme wijze onderwijs en zorg ontvangen.

halfronde vorm

De school heeft een halfronde vorm en sluit daarmee mooi aan op de context. Bovendien ontstaan er fijne, geborgen plekken op het speelterrein die de overgang van buiten naar binnen versterken en - door de schaduwwerking - bijdragen aan een prettig binnenklimaat. Het gebogen dak van de sportzaal is een eyecatcher die de dynamiek van deze ruimte nog eens extra benadrukt.

 

Meer over dit project

Opdrachtgever: Stichting Samenwerking Nieuwegein

Ontwerp: Gert Arkema

Projectteam: Johan Verduijn + Jan Bons

Constructeur: IBT Veenendaal

Installatieadviseur: WHR Adviseurs

Aannemer: Bouwbedrijf De Vries en VerburgWe praten graag met u verder

We praten graag met u verder

Johan Verduijn kan u alles over dit project vertellen.

Afspraak maken Stel een vraag