Adres
ARCOM Partners B.V.
Koningsschot 45
3905 PR Veenendaal

Postbus
Postbus 381
3900 AJ Veenendaal

Bereken route

Telefoon
0318 64 55 52

E-mailadres
info@arcombv.nl

Wilhelminaschool Woerden

Na het winnen van de architectenselectie heeft ARCOM haar visie voor de nieuwbouw van de Wilhelminaschool te Woerden verder uitgewerkt in een ontwerp. De nieuwe Wilhelminaschool is gesitueerd aan de rand van de binnenstad van Woerden. Vanwege het beschermde stadsgezicht neemt de school, liggend tussen twee singels, een belangrijke positie in en worden hoge eisen gesteld aan de uitstraling.

Het wordt een compact gebouw met een heldere structuur. Wanneer je via de hoofdentree de school binnen stapt, kom je direct in de dubbelhoge ontmoetingsruimte. Een plek die karakter krijgt door de grote theatertrap, een multifunctioneel speellokaal en een kookatelier.

Aan de kant van de singel krijgt het terrein een ecologisch karakter. De beplanting, de toegepaste halfverharding en de natuurlijke materialen en speeltoestellen passen goed in de groene ‘stadswal’ van Woerden.

Naar verwachting zal de uitvoering van de Wilhelminaschool medio september 2021 starten en wordt de school zomer 2022 in gebruik genomen.

Meer over dit project

Opdrachtgever: SPCO Groene Hart