Adres
ARCOM Partners B.V.
Koningsschot 45
3905 PR Veenendaal

Postbus
Postbus 381
3900 AJ Veenendaal

Bereken route

Telefoon
0318 64 55 52

E-mailadres
info@arcombv.nl

Wonen op een eiland midden in de stad: Schippersdok Doetinchem

Op steenworp afstand van de binnenstad van Doetinchem komt een karakteristiek woongebied: Iseldoks. Een nieuwe wijk die plaats biedt aan ruim 300 woningen en bestaat uit meerdere ‘doks’. Het meest prominente is het Schippersdok dat wordt gerealiseerd op een nieuw eiland in de Oude IJssel. Vandaag is de verkoop gestart en kunnen we de prachtige artist impressions van dit bijzondere plan met u delen.

Natuurinclusief en klimaatadaptief
Het unieke project Schippersdok brengt de Oude IJssel bijna tot aan je woning. Een nieuw aan te leggen gracht maakt van het project een echt eiland dat via drie bruggen verbonden is met het vasteland. Er wordt een brug aangelegd voor auto’s en twee voor voetgangers en fietsers. Tussen de panden komt een halfverdiepte parkeergarage met daarnaast en daarop een openbaar toegankelijk rivierlandschap. Dat wordt gekenmerkt door natuurlijke oevers, verborgen zitplekjes, struinpaden, kruidenrijk grasland, bomen en meerstammige heesters. Ruimte om te verblijven, te ontspannen en te spelen in een omgeving die is gericht op een rijke biodiversiteit qua flora en fauna.

De Appartementen
De 42 appartementen zijn verdeeld over drie kleinschalige appartementencomplexen: de Havenmeester, de Brugwachter en de IJsseltoren. De appartementen hebben balkons en buitenruimten met prachtig uitzicht over het water of het stadscentrum. De auto kun je kwijt in de halfverdiepte parkeerkelder. De appartementen zijn comfortabel, energiezuinig en all-electric en daarmee helemaal klaar voor de toekomst. Ieder gebouw heeft zijn eigen karakter: van een appartementen gebouw met industriële architectuur tot een strakke, solitaire toren midden op het eiland.

De Grachtenwoningen
Aan de rand van het eiland worden 19 grachtenwoningen gerealiseerd met de uitstraling van authentieke grachtenpanden en het comfort van nu. De woningen verschillen in grootte, indeling en ontwerp, waardoor elk pand een heel eigen karakter krijgt. Grenzend aan het water kun je vanuit sommige woningen zo vanaf je vlonder de boot in stappen voor een vaartochtje over de rivier. Alle woningen hebben een eigen buitenruimte op het dek, een aantal heeft daarnaast ook nog een dakterras. En dan is er ook nog het pittoreske haventje dat op loopafstand van de woningen wordt gerealiseerd.

Samen met onze opdrachtgever Ter Steege, de gemeente Doetinchem en andere adviseurs is het ontwerp in de afgelopen maanden verder uitgewerkt. De verkoop is gestart, naar verwachting zal medio 2022 de uitvoering plaatsvinden. Meer informatie is te vinden op de projectwebsite: www.iseldoksschippersdok.nl

 

Meer over dit project

Opdrachtgever: Ter Steege Bouw Vastgoed

Ontwerp: ir. Henno Westeneng

Aannemer: Ter Steege Bouw Vastgoed