Adres
ARCOM Partners B.V.
Koningsschot 45
3905 PR Veenendaal

Postbus
Postbus 381
3900 AJ Veenendaal

Bereken route

Telefoon
0318 64 55 52

E-mailadres
info@arcombv.nl

Transformatie en uitbreiding Rijksmonument Ede

De Elias Beeckmankazerne is een voormalige legerkazerne in Ede die in 2011 door defensie werd overgedragen aan de gemeente Ede. De kazerne maakte deel uit van het kazernecomplex Ede-Oost, waartoe ook de Simon Stevinkazerne behoorde. In de afgelopen jaren is het gebied getransformeerd tot woonwijk Veluwse Poort.

Transformatie rijksmonument

In opdracht van Gaudium Real Estate heeft ARCOM het ontwerp v erzorgd voor de transformatie van een aantal (rijksmonumentale) panden. Zo zijn enkele gebouwen getransformeerd tot vrije sectorwoningen en zorgeenheden. De vrijstaande loods- en privaatgebouwen herbergen kantoor-, atelier- en lichte horecafuncties.

Naast transformatie ook nieuwbouw

Aan de oostzijde van de Sysseltselaan komt een nieuw woongebouw met 16 appartementen. Het ontwerp hiervan sluit qua massa en architectuur aan bij de bestaande gebouwen, maar is ingetogen gedetailleerd, waardoor het een eigentijds karakter heeft binnen het totaalcomplex.

Dit plan is in nauwe samenwerking met de gemeente Ede en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed tot stand gekomen. Waardevol monumentaal erfgoed wordt gekoesterd. Tegelijkertijd creëren we níeuwe toekomstwaarde voor de authentieke kazerneomgeving.

Meer over dit project

Opdrachtgever: Gaudium Real Estate

Ontwerp: Jan Thijs Groenendijk

Projectteam: Jan IJsseldijk

Constructeur: ConStabiel

Installatieadviseur: LinnemanWe praten graag met u verder

We praten graag met u verder

Jan IJsseldijk kan u alles over dit project vertellen.

Afspraak maken Stel een vraag