Adres
ARCOM Partners B.V.
Koningsschot 45
3905 PR Veenendaal

Postbus
Postbus 381
3900 AJ Veenendaal

Bereken route

Telefoon
0318 64 55 52

E-mailadres
info@arcombv.nl

Hart van Stokhorst

Hart van Stokhorst omvat het totale nieuwe winkelhart van de wijk Stokhorst in Enschede. In dit plan zijn inmiddels drie verschillende woon- en winkelgebouwen gerealiseerd. Samen met de ontwikkelaars GREEN Real Estate en Loostad is ARCOM betrokken bij het project voor de architectuur en bouwkundige uitwerking.

Na de bouw van Oleander en Bougainville vormt Amaryllis nu het laatste bouwdeel in de ontwikkeling. Tevens zijn enkele bestaande winkelunits van een nieuwe gevel voorzien in de lijn van de nieuwbouw. Hiermee is dit winkelgebied weer klaar voor de toekomst.

Dynamische omgeving
Met meer dan 5.000 m2 hoogwaardige winkelruimte, 450 openbare parkeerplaatsen, 83 koop- en huurappartementen en 21 zorgeenheden is dit zonder meer een dynamische en vitale omgeving geworden. Om eenheid en rust te brengen in het gebied hebben we de drie blokken zowel stedenbouwkundig als architectonisch familie van elkaar gemaakt met een ritmiek in de gevels, waarin de afzonderlijke appartementen en winkels gemakkelijk zijn te herkennen. Wij zijn enorm trots op het eindresultaat.

Meer over dit project

Opdrachtgever: MVAP

Ontwerp: Jan Thijs Groenendijk MArch

Projectteam: ing. Jan IJsseldijk + Jan Bons + ing. Teunard Legemaat + Diederik Stunnenberg

Constructeur: Aveco De Bondt

Installatieadviseur: Hoogstraten Installaties

Aannemer: Goossen Te Pas Bouw