Adres
ARCOM Partners B.V.
Koningsschot 45
3905 PR Veenendaal

Postbus
Postbus 381
3900 AJ Veenendaal

Bereken route

Telefoon
0318 64 55 52

E-mailadres
info@arcombv.nl

Landgoed Wezeveld

Landgoed Wezeveld kreeg een nieuwe bestemming. Martha Flora heeft haar intrek genomen in het historische landhuis. Het pand is grondig gerenoveerd en uitgebreid.

De historische villa heeft een prominente plek tegen de bosrand waarbij deze het beeld van het gebouw versterkt. De nieuwbouw van de zorgappartementen is zo vormgegeven dat dit beeld niet wordt verstoord. Om het een harmonische en ondergeschikte plek te geven, is deze achter de villa gelegen en is de uitbreiding verweven met het bos. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als hout en leisteen. Deze zijn gekozen in meerdere natuurlijke kleurtinten als roodbruin, geelbruin, donkergrijs.

Een 'flagshipstore' van Martha Flora

De vormgeving refereert aan het bos doordat de gevelbekleding op de verdieping in willekeurige vlakken is verdeeld, op afstand lijkend op boomkruinen. De in de gevel wat terugliggende houtbekleding en het stucwerk geven de gevel een mate van gelaagdheid die ook in een bos terug te vinden is. "Het gerenoveerde en uitgebreide villa is een 'flagshipstore' van onze organisatie," aldus Marco Ouwehand, bestuurder van Martha Flora. "Het is een plek waar de allerbeste zorg kan worden gegeven. In het gebouw is onze visie optimaal vertaald en kunnen de bewoners 'hun voeten volgen' in de diverse ruimten; onder andere een atelier, bibliotheek, woonkamer, keuken en tuinkamer."

Programma

Het huis biedt ruimte aan totaal 24 bewoners. ARCOM heeft het ontwerp gerealiseerd en daarnaast ook het bouwmanagement verzorgd.

 

 

Meer over dit project

Opdrachtgever: GREEN Development

Ontwerp: Gert Arkema

Projectteam: Jan IJsseldijk + Jan Bons + Diederik Stunnenberg

Constructeur: SWINN

Installatieadviseur: Starre Advies

Aannemer: Nikkels BouwbedrijfWe praten graag met u verder

We praten graag met u verder

Jan IJsseldijk kan u alles over 'flagshipstore' vertellen.

Afspraak maken Stel een vraag