Adres
ARCOM Partners B.V.
Koningsschot 45
3905 PR Veenendaal

Postbus
Postbus 381
3900 AJ Veenendaal

Bereken route

Telefoon
0318 64 55 52

E-mailadres
info@arcombv.nl

Vestiging Martha Flora in Hilversum

Op een steenworp afstand van het raadhuis van Hilversum, omsloten door monumentale villa’s, ligt het woonzorghuis van Martha Flora.
Martha Flora biedt gespecialiseerde, liefdevolle dementiezorg in een beschermde samenleving.

Het bestaande gebouw is in verschillende fasen gebouwd naar ontwerp van de Alkmaarse architect Piet Tauber. Begonnen als Kamer van Koophandel en later nog gebruikt door de gemeente.

Hoofdopgave voor ons was om van het kantoorgebouw een woonhuis te maken. Dit is gelukt door niet alleen de interne structuur aan te passen, maar met name de uitstraling van de buitenzijde aan te laten sluiten op de directe omgeving. In samenspraak met de omwonenden hebben we het achterste bouwdeel met de gebogen gevel voorzien van een stucgevel met een hedendaagse interpretatie van historische raamluiken. De metalen schuifluiken zijn voorzien van een perforatie in het patroon van een zonnebloem. Als verwijzing naar de bloemmotieven uit de Jugendstilperiode, waarin diverse omliggende villa’s zijn gebouwd. Dit geeft een bijzonder lichteffect in de woonruimten overdag en ook ’s avonds naar buiten toe. Het oudste bouwdeel is gerenoveerd en in oude luister hersteld. De koppeling tussen de twee delen is nieuw gebouwd en zet de huiselijke sfeer door van de gebogen gevel.

Een woonhuis midden in de samenleving en tegelijk in een geborgen omgeving. Een unieke plek voor Martha Flora en wij zijn dan ook erg blij dat we hieraan mee mochten werken.

Meer over dit project

Opdrachtgever: Martha Flora

Ontwerp: Jan Thijs Groenendijk MArch

Projectteam: ing. Niek Voskamp + Jan Bons + ing. Willem van Esveld

Constructeur: iKAABEE

Aannemer: Aalberts Bouw B.V.We praten graag met u verder

We praten graag met u verder

Niek Voskamp kan u alles over dit project vertellen.

Afspraak maken Stel een vraag