Adres
ARCOM Partners B.V.
Koningsschot 45
3905 PR Veenendaal

Postbus
Postbus 381
3900 AJ Veenendaal

Bereken route

Telefoon
0318 64 55 52

E-mailadres
info@arcombv.nl

Kasteel Stoutenburg

Midden in de bossen ten oosten van Amersfoort ligt Heerlijkheid Stoutenburg. Een parkbos dat is omzoomd door weilanden, houtwallen en kabbelende beekjes. Eeuwen geleden was dit landgoed in bezit van Johan van Oldenbarnevelt, nu is het een plek waar ouderen hun oude dag rustig en prettig kunnen doorbrengen.

In opdracht van Thuismakers transformeerden we het oude, monumentale kasteel tot 24 luxe zorgappartementen. “Kasteel Stoutenburg heeft gezellig en warm ingerichte woonkamers en een grote leefkeuken. De nieuwe serre, die op een passende wijze is vormgeven, verbindt de leefruimten binnen met het terras buiten”, aldus Jan Thijs Groenendijk, projectarchitect. “Naast de gezamenlijke ruimtes krijgt iedere bewoner een appartement dat ingericht kan worden met eigen meubels. Zodat het herkenbaar, vertrouwd en veilig voelt. Net als thuis.”

Liesbeth Smeels, leidinggevende van September Stoutenburg vertelt: “Ik ben enorm trots dat ik dit woonhuis mag gaan runnen. Natuurlijk niet alleen vanwege de prachtige locatie, maar bovenal vanwege de visie van September op ouderenzorg. Vanwege de kleinschaligheid kunnen we de bewoners de persoonlijke aandacht en liefde geven die ze verdienen.”

Meer over dit project

Opdrachtgever: Thuismakers

Ontwerp: Jan Thijs Groenendijk

Projectteam: Jan IJsseldijk

Constructeur: ConStabiel

Installatieadviseur: Starre Advies

Aannemer: Aannemersbedrijf Legemaat & Van Elst