Adres
ARCOM Partners B.V.
Koningsschot 45
3905 PR Veenendaal

Postbus
Postbus 381
3900 AJ Veenendaal

Bereken route

Telefoon
0318 64 55 52

E-mailadres
info@arcombv.nl

Amadeushuis Waarder

Waarder is een dorp met een kleine 2.000 inwoners in het polderrijke gebied tussen Gouda en Utrecht. Het landschap kenmerkt zich door vlakke, langgerekte weilanden en waterrijke sloten. Je zult er maar op uitkijken vanuit het nieuwe Amadeushuis! 

Naar ontwerp van ARCOM wordt een woonzorggebouw met aanleunappartementen gerealiseerd. Het gebouw ligt aan de rand van het dorp, aan één van de belangrijkste uitvalswegen. Om aan te sluiten bij de dorpse schaal, is de bouwmassa opgedeeld in drie volumes die ten opzichte van elkaar verschoven zijn. Met de drielaagse hoogteaccenten krijgt de plek een nieuw cachet. De collectieve woonruimte is zichtbaar gemaakt door middel van een ruime serre aan zowel de voor- als achterzijde. Het programma omvat 30 eenheden en 4 appartementen.

Het ontwerp is tot standgekomen in nauwe samenwerking met de ontwikkelaar en de toekomstige gebruikers. Zo is een passend gebouw tot stand gekomen. “Het is belangrijk dat we elkaar zien en de moeite nemen om te zoeken naar elkaars wensen en behoeften," aldus locatiemanager Anneke van Holstein. "Graag willen we op een positieve, betrokken manier met elkaar werken aan een veilige, warme woonomgeving.”  

Bij de officiële start van de bouw sprak wethouder Oskam mooie woorden: “Ik voel me zeer verbonden met deze ontwikkeling. Ik ben jaren betrokken geweest bij het bestuur van het bejaardenhuis en dienstverleningscentrum Kerverland. Met de bouw van het Amadeushuis op deze plek komt er opnieuw een goede voorziening voor ouderen in Waarder. Ik ben blij dat de Maximalocatie met de realisatie van het Amadeushuis en later dit jaar de zeven woningen voor gezinnen, een mooie invulling krijgt”.

Naar verwachting wordt het gebouw medio 2023 in gebruik genomen. 

 

Meer over dit project

Opdrachtgever: Dunavast

Ontwerp: Arco Hollander

Projectteam: Jan IJsseldijk + Jan Bons + Joël Oosterom

Constructeur: ConStabiel

Installatieadviseur: Starre Advies

Aannemer: Van der WardtWe praten graag met u verder

We praten graag met u verder

Jan IJsseldijk kan u alles over dit project vertellen.

Afspraak maken Stel een vraag